På med vanten

Fra sept. 2016 til marts 2017 har Fyns Væve- og Textilkreds iværksat projektet ”På med vanten”. Dette projekt er todelt og består af

 

1. At fremstille vanter – Den håndværksmæssige del
Denne del går ud på at fremstille vanter. Vanterne (luffer eller fingervanter) kan strikkes, væves, filtes, broderes, sys … eller man kan kombinere teknikkerne. Med disse vanter deltager man i en konkurrence.

2. At fortælle historier om vanter – Den kulturhistoriske del
Denne del går ud på at samle fortællinger eller erindringer om vanter, som har haft en betydning for fortælleren.

Konkurrencekrav
Vanterne til konkurrencen skal fremstilles under overskriften: VANTER TIL …., dvs. vanter til en bestemt person, en bestemt begivenhed eller en bestemt funktion. Det kan være vanter til bedstefar eller kæresten, til Pippi Langstrømpe, ballerinaen eller havemanden. Kun fantasien sætter grænser for, hvem eller hvad vanten kunne være skabt til, men vantens udtryk skal være med til at signalere det og karakterisere personen eller funktionen.

Afleveringsfrist og offentliggørelse

Vanterne skal være foreningen i hænde senest den 21. februar. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at deltage, så vi kan udstille en mangfoldighed af vanter. På Fyn kan vanterne afleveres i disse garnforretninger. Her kan vanterne også hentes igen i uge 11. Skal vanterne sendes, er adressen:

Fyns Væve- og Textilkreds
c/o Anne Grethe Andersson, Vidjekrogen 3, 5881 Skårup

Hvis I er flere der sender vanter sammen, bliver det billigere – både for jer selv og for foreningen, når vi skal returnere vanterne.

Alle vanter skal forsynes med tydeligt navn og adresse og helst også tlf.nr/e-mail. Desuden skal der stå Vanter til:…… (altså hvem vanterne er fremstillet til). Hæft vanterne sammen to og to. Fastgør sedlen med navn og adresse med en tråd og læg den inden i vanten, så er vi sikre på, at den ikke bliver væk.

Konkurrencen afgøres:
Lørdag den 4. marts udpeger fagdommere vinderne i forbindelse med åbningen af Fyns væve- og Textilkreds’ Forårsudstilling kl. 12 – 14. Vinderne offentliggøres på foreningens hjemmeside (www.fynsvaeveogtextilkreds.fora.dk) og på facebookgruppen (Fyns Væve- og Textilkreds), men kontaktes naturligvis også personligt.

Forårsudstillingen finder sted i foreningens lokaler i Søllinge Fritidshus, Sdr. Højrupvejen 97, 5750 Ringe.
Åbningstider: Lørdag den 4. marts kl. 12 – 17 og søndag den 5. marts kl. 11 – 17

Yderligere information
Yderligere information lægges på foreningens hjemmeside (www.fynsvaeveogtextilkreds.fora.dk ) og på facebookgruppen Fyns Væve- og Textilkreds. Yderligere spørgsmål besvares gerne på tlf. 21484606 eller aga.fyn@gmail.com (Tovholder Anne Grethe Andersson)

Here you can read it in English