En ny vævestue i Holland

Hvad samværet med vores hollandske venskabskreds bragt med sig

Vores hollandske venskabskreds blev, under deres besøg her i april, så inspirerede af vores fælles vævestue, at de tog hjem og oprettede en selv! De er foreløbig 13 vævere i væve"stuen". De fandt efter megen søgen et ca. 300 kvadratmeter stort lokale; så der er plads til mange flere. De har egne væve stående dér, og der er ikke noget, der hedder tilskud fra kommunen. De holdt housewarming d. 4. oktober. Hvem, der bare havde været der! På facebook hedder de Weefcollectief Fryslân.

Vores hollandske venner har desuden skrevet til deres landsdækkende blad for vævere - Weven - om deres samarbejde med os. Det har nu inspireret redaktionen af bladet til at udgive et nummer med dansk vævning og danske vævere som tema! På deres tur herop kommer de også til Søllinge for at skrive en artikel om vores vævekreds. Fyns Væve- og Textilkreds ender nu "på Europakortet"! Ud over, at vi selvfølgelig indkvarterer dem privat hos os, så er de i Søllinge torsdag d. 6. nov. sen eftermiddag og aften. Vi spiser en beskeden middag i Søllinge kl. 17, hvis du vil deltage, er du velkommen, det koster 25 kr. Du skal blot sende en mail til karindahlc@gmail.com
Tidspunktet for vores genbesøg hos hollænderne næste forår ligger først fast efter d. 29. okt. Straks efter kommer det på hjemmesiden. Hvem ved, hvad det besøg kan udløse? Måske bliver 1 + 1 = 3 denne gang!
Karin Dahl Christensen